Движење Бојкотирам сподели
Социјалистичките корени на фашизмот

Фашизмот е варијанта на социјализам. Како таков, не може да претставува борба меѓу левицата и десницата, туку меѓу различните левичарски идеологии.

Во изминатите неколку децении се води длабока дискуси


4
0
3
Прикажи коментари
ПЕРФОРМАТИВНА ОПСТРУКЦИЈА

За „настапот“ на двата пратеници од Љевиц во Собранието на Северџанистан.

Крајно време беше некој да се обиде да ја опструира работата на окупаторските институции, затоа што на секој нормален човек тре


3
0
1
Прикажи коментари

На 11 Октомври 1941 година, во врвот на Нацистичката сила, кога никој „нормален“ не мислеше дека нацистите, фашистите и нивните локални извршители (нашите нови полу-браќа бугарите) некогаш ќе бидат по


3
0
0
Прикажи коментари
Непочитување на сопственото минато

Како Цицерон го пронајде гробот на Архимед

Додека служеше како квестор во Сицилија во 75та година П.Н.Е., 30 годишниот Цицерон тргна да открие каде лежи изгубениот гроб на големиот математичар Архимед.


8
0
1
Прикажи коментари
Бивши припадници на македонскиот народ

Ваши високипреосвештенства, наши отци.

Ниту руската, ниту српската, ниту грко-цариградската патријаршија ќе ви го вратат Македонскиот православен народ, кој го губите кога ја поткопувате валидноста на


7
0
0
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
Што да правиме кога си сме болгари...

Бугарска пропаганда: Фамозното писмо на Гоце Делчев oд 1899 г. Бугарските пропагатори денес често го користат ова писмо за да би ја докажале наводната „бугарска национална припадност“ на Гоце Делчев.


5
0
1
Прикажи коментари
Фала ти Квиско за ЕРГА ОМНЕС

Мицкоски: Не сум против влезот на Бугарите во уставот. Ми пречи само тоа да е под бугарски диктат, но нема никаков проблем ако сами си ставиме јамка под врат.

По денешната лидерска средба во клубот на


9
2
0
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
Јас сум Македонец. Мојот народ порано страдаше...

„ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ! НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕ САКАМЕ ДА МУ СЛУЖИМЕ НА НИКОЈ ОСВЕН СЕБЕСИ; СЕ БОРИМЕ ЗА СВОЕТО НАЦИОНАЛНО ОСЛОБОДУВАЊЕ“ - 1937г.

Ганчо Хаџипанзов е Македонец, родум од Велес, кој од своите рани


7
0
1
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
МАКЕДОНЦИТЕ КАКО ЗАСЕБЕН НАРОД (1877 г.)

НАЈПОЗНАТАТА ЕНЦИКПЛОПЕДИЈА ЗА ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЈА ОД 1877 г. ГИ НАВЕДУВА МАКЕДОНЦИТЕ КАКО ЗАСЕБЕН НАРОД

Книгата „Историја на Турција“ (1) е објавена во 1877 година од американскиот истражувач и доба


7
1
1
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
Срдечен поздрав за „хората“

Еден срдечен поздрав за „хората“ коишто ептен тупо, ама мошне упорно се глупираат и сакаат да ја негираат и присвојуваат македонската историја, херои, јазик, писмо, култура.

Оригиналните Бугари биле ту


7
0
1
Прикажи коментари