Напис

Постојат два типа на објави - кратка објава(само текст) и напис(слики, YouTube видеа, линкови, форматиран текст со наслов, поднаслов, цитати...)

Кога ќе почнеш да пишуваш иницијално пишуваш кратка објава, за да преминеш во напис само стисни на +. Напишаното до сега ќе премине во наслов и можеш да продолжиш подолу со главниот текст.

Кога во главниот текст ќе кликнеш некаде или селектираш текст ќе ти се појави мени за форматирање текст и додавање слики(слика можеш да додадеш и со едноставно "Copy Image" од некаде од веб и "Paste").

YouTube видеа, линкови исто се додаваат со "Copy/Paste".


9
0
2