Движење Бојкотирам
Движење Бојкотирам
@dvizenjebojkotiram
Непочитување на сопственото минато

Како Цицерон го пронајде гробот на Архимед

Додека служеше како квестор во Сицилија во 75та година П.Н.Е., 30 годишниот Цицерон тргна да открие каде лежи изгубениот гроб на големиот математичар Архимед.


7
0
1
Прикажи коментари
Бивши припадници на македонскиот народ

Ваши високипреосвештенства, наши отци.

Ниту руската, ниту српската, ниту грко-цариградската патријаршија ќе ви го вратат Македонскиот православен народ, кој го губите кога ја поткопувате валидноста на


6
0
0
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
Што да правиме кога си сме болгари...

Бугарска пропаганда: Фамозното писмо на Гоце Делчев oд 1899 г. Бугарските пропагатори денес често го користат ова писмо за да би ја докажале наводната „бугарска национална припадност“ на Гоце Делчев.


5
0
1
Прикажи коментари
Фала ти Квиско за ЕРГА ОМНЕС

Мицкоски: Не сум против влезот на Бугарите во уставот. Ми пречи само тоа да е под бугарски диктат, но нема никаков проблем ако сами си ставиме јамка под врат.

По денешната лидерска средба во клубот на


9
2
0
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
Јас сум Македонец. Мојот народ порано страдаше...

„ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ! НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕ САКАМЕ ДА МУ СЛУЖИМЕ НА НИКОЈ ОСВЕН СЕБЕСИ; СЕ БОРИМЕ ЗА СВОЕТО НАЦИОНАЛНО ОСЛОБОДУВАЊЕ“ - 1937г.

Ганчо Хаџипанзов е Македонец, родум од Велес, кој од своите рани


7
0
1
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
МАКЕДОНЦИТЕ КАКО ЗАСЕБЕН НАРОД (1877 г.)

НАЈПОЗНАТАТА ЕНЦИКПЛОПЕДИЈА ЗА ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЈА ОД 1877 г. ГИ НАВЕДУВА МАКЕДОНЦИТЕ КАКО ЗАСЕБЕН НАРОД

Книгата „Историја на Турција“ (1) е објавена во 1877 година од американскиот истражувач и доба


7
1
1
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
Срдечен поздрав за „хората“

Еден срдечен поздрав за „хората“ коишто ептен тупо, ама мошне упорно се глупираат и сакаат да ја негираат и присвојуваат македонската историја, херои, јазик, писмо, култура.

Оригиналните Бугари биле ту


7
0
1
Прикажи коментари
Константин-Кирил и Методија

За многу години денот на светите браќа просветители, Константин-Кирил и Методија!

По тој повод денеска Ви пренесувам дел од говорот на Г.г. Доситеј, првиот Архиепископ на возобновената автокефална Маке


11
1
1
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели
Ја подзаборавивте црквата

„Доста замарате со црквата“ беше рефренот

Движење Бојкотирам беше единствената организација во Северџанистан која отворено застана против договорот за уништување на МПЦ, во период кога сите други меди


11
2
2
Прикажи коментари
Движење Бојкотирам сподели

Постојат два типа на објави - кратка објава(само текст) и напис(слики, YouTube видеа, линкови, форматиран текст со наслов, поднаслов, цитати...)

Кога ќе почнеш да пишуваш иницијално пишуваш кратка обја... Види повеќе


9
0
2
Прикажи коментари