Напис
Уште една комуњарска вукојебина се Лула во пропаст

Бразил, како и сите други комуњарски вукојебини, неизбежно се трансформира во тиранија.

Пред малку повеќе од една година, во сомнителни услови, во Бразил на претседателските избори победи комуњарот Лула Да Силва. Комуњарите низ цела планета паднаа во делириум од среќа, затоа што сега имаше шанса да се покаже колку корисни ќе бидат комуњарските политики за една земја која во минатите години, полека но сигурно почна економски да се развива.

Во Македонија, сите вообичаени осомничени комуњари пишуваа статуси, прославуваа по штабовите и пишуваа срцепарателни пораки за поддршка на „претседателот Лула“. Комуњарите од Љевиц напишаа:

„Додека во Европа сѐ почесто сме сведоци на десничари кои ја освојуваат власта, и додека ЕУ не само што молчи, туку и го поддржува отворениот фашистички наратив на своите земји членки кон останатите држави (вклучително и кон Македонија), Јужна Америка сигурно чекори на патот на прогресот и полека прераснува во лулка на непокорот кон Западната хегемонија.“

Невладината организација „Ленка“ преведуваше говори негови од Обединетите Нации, каде тој, во комуњарски стил, им држеше лекции на сите други земји за СЛОБОДАТА НА ГОВОРОТ и НОВИНАРИТЕ. Дури и латентните комуњари, како оној оток Трендо од off.net.mk пренесуваше како се борел комуњаров за „слобода на Асанж“, против „хегемонијата“ на западот.


[object Object]
Љевиц беше во делириум кога „победи“ левицата во Бразил

Како му оди деновиве на Бразил?

На 6ти Април, 2024, компанијата X (претходно Твитер) објави дека Бразилски суд и наредил да блокира „одредени популарни профили од Бразил“. Набрзо подоцна добија одговор од „расипаниот капиталист“ Елон Маск лично, кој објави дека компанијата Х нема никаква намера никому ништо да ограничува, дури и по цена да мора да ја прекине пристапноста до услугите на Твитер во Бразил.

Тоа значи дека, во секој момент, можно е со одлука на Врховниот Суд на Бразил да се укине Твитер во Бразил, и да се затворат канцелариите кои оваа компанија ги има во Бразил.

Главниот архитект на ова струполување кон диктаторство е врховниот судија Александре Де Мораес. Пред неполна недела беа објавени „Твитер Документи“ со кои јасно се документира улогата специфично на овој судија во цензурирање новинари и членови на Бразилскиот парламент, користење на модерирачките политики на Твитер (пред да биде купен од Маск) за влијание врз социјалните профили на јавни личности во Бразил кои отворено го поддржувале Болсонаро. Накратко речено, човекот е обвинет за оркестрирање на „зацврстување на изборниот процес“, онакво како што беше направено за сомнителниот „избор“ на Бајден во САД, и она што се прави рутински во Северџанистан од страна на естаблишменските партии.

Еве линк до објавените „Твитер досиеја“:

Се разбира, иако еден врховен судија има голема политичка моќ (поготово во комуњарски режим), тој ништо од она за што е обвинет не можел да го направи без поддршка од „борецот за правда и слобода“, комуњарот Лула. Уште од првите моменти кога беше избран, Лула воведува политики кои ја зголемуваат моќта на естаблишментот и го зајакнуваат репресивниот апарат на државата. Тоа го постигна, на пример, со драстично зголемување на буџетските средства што се одделуваат за медиумите, со што ефективно ги поткупи сите за деновиве да вршат 24часовна пропаганда со поддршка за агендата на судијата Мораес.

Во разговор со различни луѓе во Бразил активни во јавниот живот, како професори, новинари и адвокати (повеќето од кои го поддржуваа доаѓањето на власт на Лула), јасно е дека новоизбраната комуњарска власт во Бразил создава атмосферан на страв, самоцензура и репресија на слободната мисла и слободниот израз.

Се разбира, ова е најпредвидливото нешто во светот. Секогаш, секаде каде што комуњарите ќе се дограбат до власта, првото нешто што прават е да го ограничат слободниот проток на идеи, и започнуваат да ги казнуваат неистомислениците. Прво почнува со безазлени изјави од стилот „па не си достоен да дебатирам со тебе“, па потоа преминуваат во барања за цензура, па отворено непријателство и политички реваншизам кон неистомислениците.

Тоа се случува деновиве и во САД, и во ЕУ, и во Бразил и секаде на друго место каде комуњарите имаат контрола врз власта. Во Македонија уште сме во „мекиот“ дел на репресијата, каде што се користи претежно стратегија на маргинализација на дисидентските гласови (примарно заради тоа што популацијата е веќе заробена во страв), но немојте да се сомневате дека и најмалиот проблик на организиран отпор против окупаторот во Северџанистан ќе биде пресретнат со посурова и поголема репресија.

Во такви услови, продавачи на магла како комуњарите од Љевиц, се обидуваат уште еднаш вас Македонците да ви продадат расипана роба, уште еднаш да ве излажат со комуњарски популизам кој неизбежно ќе се претвори во чистки, затворски казни, Голи Оток сценарија и Гулази.

Затоа - ум во глава и учете од грешките на другите.

Разлика помеѓу комуњар, комунист, социјалист, националист, фашист, нацист - НЕ ПОСТОИ.

Се се тоа комуњари и нивната единствена агенда е да ви ја украдат вашата тешко заработена приватна сопственост, а вас да ве замолчат, заплашат и заробат во нивната утопија во која само партиските апаратчици имаат било каков квалитет на живот.

СМРТ НА КОМУЊАРИТЕ.


1
0
1