Петар Котевски
Петар Котевски
@liderot
Св.Кирил и Методиј - сесловенски, но НЕ Македонски

За да си го вратиме достоинството, да го залечиме нашиот напукнат идентитет и да ги држиме на растојание разулавените апетити на нашите соседи - мораме да се откажеме од слепиот пан-славистички дух на


3
0
2
Прикажи коментари
Уште една комуњарска вукојебина се Лула во пропаст

Бразил, како и сите други комуњарски вукојебини, неизбежно се трансформира во тиранија.

Пред малку повеќе од една година, во сомнителни услови, во Бразил на претседателските избори победи комуњарот Лул


1
0
1
Прикажи коментари
Ванковска не треба да биде ни професор

Зошто Билјана Ванковска, а и Гордана Силјановска не треба да бидат ни професорки, а камо ли претседатели на држава

Една од најголемите придобивки на бивањето возрасен, доколку човек ја има таа среќа не


5
1
1
Прикажи коментари
Петар Котевски сподели
Социјалистичките корени на фашизмот

Фашизмот е варијанта на социјализам. Како таков, не може да претставува борба меѓу левицата и десницата, туку меѓу различните левичарски идеологии.

Во изминатите неколку децении се води длабока дискуси


4
0
3
Прикажи коментари
Социјалистичките корени на фашизмот

Фашизмот е варијанта на социјализам. Како таков, не може да претставува борба меѓу левицата и десницата, туку меѓу различните левичарски идеологии.

Во изминатите неколку децении се води длабока дискуси


4
0
3
Прикажи коментари
Петар Котевски сподели
ПЕРФОРМАТИВНА ОПСТРУКЦИЈА

За „настапот“ на двата пратеници од Љевиц во Собранието на Северџанистан.

Крајно време беше некој да се обиде да ја опструира работата на окупаторските институции, затоа што на секој нормален човек тре


3
0
1
Прикажи коментари
Петар Котевски сподели
Непочитување на сопственото минато

Како Цицерон го пронајде гробот на Архимед

Додека служеше како квестор во Сицилија во 75та година П.Н.Е., 30 годишниот Цицерон тргна да открие каде лежи изгубениот гроб на големиот математичар Архимед.


8
0
1
Прикажи коментари
Ја подзаборавивте црквата

„Доста замарате со црквата“ беше рефренот

Движење Бојкотирам беше единствената организација во Северџанистан која отворено застана против договорот за уништување на МПЦ, во период кога сите други меди


11
2
2
Прикажи коментари
Петар Котевски сподели
Игор Донов ја избриша објавата :(

1
1
1
Прикажи коментари
Petar Kotevski сподели
Храбро, онаму каде никој патриот не бил претходно

Додека сеачите на магла потпишуваат декларации на ливче, додека чекаме Македонска крипто-валута, додека да се направи апликација САМО за Македонци...

...IT крилото на Движење Бојкотирам работеше на уни


7
6
2
Прикажи коментари