Напис

Вистинскиот патриотизам е ризичен, модерен и не се прави по викенди и по празници.

Сите оние на чии гробови денес „оддавате почит“ биле патриоти на нивен очигледен ризик и штета. Се додека поим за патриотско делување ви е да пронајдете што е можно по-опскурен гроб на што по-опскурен револуционер и таму да глумите некаква „почит“, наместо да се борите со модерните непријатели на Македонштината - дотогаш нема да имате ниту народ, ниту држава, ниту историја, ниту традиција, ниту јазик.

Најдете начин да делувате денес и веднаш.

Се друго е театар и циркуз.


2
1
0