Напис
Срдечен поздрав за „хората“

Еден срдечен поздрав за „хората“ коишто ептен тупо, ама мошне упорно се глупираат и сакаат да ја негираат и присвојуваат македонската историја, херои, јазик, писмо, култура.

[object Object]
Бугарски министер подарува аспарухов меч на татарстански претседател
Оригиналните Бугари биле турко-монголски народ, зборувале на јазик од туркиската група на јазици и верувале во Тангра,

ова се ноторни факти и за бугарската и за светската наука.Тие немале врска со Македонија, Македонците, Светите браќа Кирил и Методија, или словенскиот јазик за кој тие ја создале глаголицата.

Луѓето од денешен Татарстан и Чувашија зборуваат на јазици од туркиската група јазици и за себе велат дека се Бугари. Ние Македонците имаме почит за овие луѓе, ама немаме ништо заедничко со нив.

[object Object]
Бугарско-татарстански заеднички корени

За разлика од тоа Бугарите и Бугарија и на индивидуално и на државно ниво нив ги сметаат за свои браќа и сестри со кои имаат исти „корени“. Тогаш за каква „заедничка историја“, „еден народ во две држави“, или за посегањата по македонскиот јазик од бугарска страна може воопшто да се зборува?!?

[object Object]
Книга "Бугарското прашање" - слика 1
[object Object]
слика 2
[object Object]
слика 3
[object Object]
слика 4
[object Object]
слика 5
[object Object]
слика 6
[object Object]
слика 7
[object Object]
слика 8
[object Object]
слика 9

7
0
1